Murphy geeft niet op hier, nu is het Kwiebusje :-(

Kwiebusje is terminaal, heb ik zojuist gezien/gehoord : een vergevorderd stadium van longkanker :cry: .

Het begon heel sluipend een paar maand terug : af en toe wat minder eetlust terwijl hij altijd zo’n vretertje was – iets klopte niet, dan bekruipt je al een onbehaaglijk gevoel omdat er voor de rest niks mis was met zijn maag en darmen.

Daarna werd hij wat rustiger maar ja, hij is 9, geen echt jonge blom meer dus dat was op zich niet erg verontrustend – ‘op zich’ dus niet maar mij verontrustte het wel, in combinatie met zijn verminderde eetlust.

Toen begon hij af en toe eens te kuchen, de eerste keer dat ik het hoorde dacht ik aan kennelhoest maar dat bleek algauw niet : daarvoor kuchte hij te weinig en te zacht. In het kuchen kwam stilaan een patroon : vooral bij opwinding en rust – ik dacht aan (hoopte op) een zich ontwikkelend hartprobleem. En toen kwam er regurgiteren bij : hij kon geen hard voer meer wegkrijgen, het bleef in zijn slokdarm steken en kwam er weer uit, geweekt voer ging wel nog.

Ondertussen een bloedonderzoek gedaan : vaag ontstekingsbeeld, nikszeggend dus.

En dan hadden we vanochtend dus een afspraak voor een thoraxfoto : :19: :19: hij houdt haast geen longen meer over, zijn hele borstkas zit vol vocht (hart was zelfs niet te zien), longen hebben maar een kleine helft van de plaats meer en zijn grotendeels aangetast. Noch de dierenarts noch ik kunnen dit rijmen met zijn relatief goede toestand : hij is totaal nog niet benauwd en kan nog alles zonder in de problemen te raken maar het is overduidelijk dat dit van de ene dag op de andere kan omslaan.

Kwiebusje toch, jij had alles om een hondje van 17 te worden maar nu mogen we met elke dag tevreden zijn :cry:.

lief Kwiebusje vorige winter

Gepubliceerd door hovawart5

I'm a dog person and I'm planning to blog on dog stories of my 'pack' of hovawarts.

14 gedachten over “Murphy geeft niet op hier, nu is het Kwiebusje :-(

 1. Ach Inge toch, ik leef met je mee. Die Murphy moest maar eens uit de wereld. In elk geval goed om te horen dat Kwiebusje nu niet lijdt. Ik wens jou en al je hondenschare veel sterkte en moed. Veel goeds

  Maarten

 2. Ah wat verdrietig Inge, wat is dit naar. Heel veel sterkte en geef Kwiebusje maar een dikke knuffel van me! Samen met een knuffel aan Relaxje 😉

 3. Hey Inge,
  Dit is weer slecht nieuws, er lijkt maar geen eind aan te komen! We voelen met je mee.Sterkte, Aldona & Patrick

 4. Gisteren een zonnige dag en vandaag een donkeredag, wat een klote[excuus mijn taal] bericht! Die kwiebusje toch, kunnen we die Murphy niet naar de andere kant van de wereld sturen [bosbranden]!! Veel sterkte en wilskracht samen met en voor al je 4voeters.

 5. Ai. En maar al te bekend helaas. Van Rinne Roos begreep de dierenarts niet dat ze nog lucht kreeg en die hobbelde nog gezellig mee. Zulke dingen tonen pas als het echt op de grens zit blijkbaar.
  Sterkte.

  1. Ja, jij weet er inderdaad ook alles van 🙁 . Ik snap ook niet hoe Kwiebus nog lucht krijgt, zijn longen zitten helemaal weggedrukt door het vocht en wat er nog is aan longen ziet wit van het tumoraal weefsel 🙁 .

 6. Oh zeg! Wat is dat daar toch allemaal?!? Sterke woeffies heb jij daar hoor, échte vechters (en schatjes). Nogmaals … veel sterkte!!

 7. Oei, Inge, dit lezen we helemaal niet graag ! Hoe lastig ook : zeker voor Kwiebus een troost dat hij op je mag rekenen… Veel sterkte Inge

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: