Crunch

nog altijd een even vtolijk Crunchje, ondanks haar 14 jaar

Crunchje is op 24/7/23 – op de leeftijd van 15.5 jaar – ingeslapen, haar pagina mag nog even blijven staan 🙁 .

  • is bij mij geboren
  • stamboomnaam : Hécrunch van de Huppelhoeve – LOSH 1032833 (= Hamostis Anteros av Cambo x Cjette vd. Huppelhoeve)
  • HD : HD C (om die reden niet met haar gefokt, maar op tot op vandaag – met een leeftijd van ruim 14j. – nog nooit heupproblemen gehad)
  • ED : ellebogen in orde
  • blond
  • schofthoogte : 61 cm
  • ° 14/02/08

Karakter
Crunch was vooral als jonge hond de gekste hond die ik ooit heb gehad, als pup al sprong ze eruit van gekkigheid en dat was ook één van de redenen dat ik ‘verliefd’ op haar werd – oorspronkelijk wilde ik uit het nest liever een zwartbruin teefje aanhouden.
De andere honden pesten, rennen, vliegen, 5 meter ver het water in plonzen, speelbijten, speeltjes afpakken en dat alles liefst 35 keer na elkaar : dat waren de eerste jaren zowat haar specialiteiten.
Nu (mei ’22) met haar ruim 14 jaar is ze natuurlijk wel veel rustiger geworden maar ze heeft als het ware een aan- en uitknop : bij ‘uit’ is ze heel rustig maar bij ‘aan’ kan ze nog altijd helemaal los gaan.
Ze is ook een echte knuffelkont en kan zich dan voordoen als het liefste hondje van de verre buurt, het feit dat ze ook een superlief gezichtje heeft speelt daarbij ook in haar voordeel, ik noem haar daarom altijd mijn ‘Walt Disney-wartje’.
Verder heeft ze heel veel zelfvertrouwen, voelt ze zich, net als haar moeder Sette, overal op haar gemak en ziet alles van de positieve kant. Ergens serieus van onder de indruk zijn staat niet in haar woordenboek, nieuwsgierig en ondernemend zijn des te meer. Ze is redelijk onafhankelijk qua instelling, maar niet echt eigenzinnig. Nieuwe dingen aanleren doet ze ook wel graag maar te lang moet een training ook weer niet duren, dat vindt ze dan weer saai worden.
Ze is geen allemansvriend, maar zonder daarin te overdrijven : ze vindt onbekende mensen gewoon niet bijster interessant, tenzij ze naar haar oordeel ‘verdacht’ doen, dan worden ze goed in de gaten gehouden. Hen wegblaffen bij de erfscheiding is ook één van haar favoriete hobby’s die ze jammer genoeg (voor haar) toch maar beperkt mag uitoefenen.

Crunchverhaaltjes in mijn blog vind je hier (deze zin aanklikken).

Onderstaande foto’s aanklikken voor groot formaat