Relaxje is aan de beterhand

Sinds vandaag voelt ze zich heel wat beter, ze eet weer, kan weer redelijk normaal lopen, kwispelt ook weer en krijgt weer interesse in haar pupjes – dat was de afgelopen dagen allemaal wel heel anders.

Zondagochtend was haar aangetaste melkklier opengebroken, wat restte was een lap afgestorven huid en een groot gat waar je rustig een grote vuist in kwijt kon.
Die dag voelde ze zich na verzorging redelijk goed en heeft ze zelfs nog haar pupjes gezoogd maar maandag had ze erg veel pijn en kon amper lopen – strompelen of schuifelen was een betere omschrijving.
Gisteren was het alweer ietsje beter maar bewegen deed ze nog liever niet, pupjes bezoeken was er nog niet bij en zogen was sowieso al niet meer aan de orde want haar melk is ondertussen helemaal weggetrokken.

Maar vandaag ging het dus heel wat beter, haar oogjes glimmen weer, ze ging weer bij de pupjes checken, maakte zelfs een spelbuiging voor ze en eentje (Dubbelflup) die dacht dat de mamabar weer open was mocht van haar rustig nog even ‘duimen’ op een tepel waar hij staande net bijkon, ze ging er toen bij zitten en leek toen net op een een apenmoeder met een jong aan de borst, echt prachtig.

Hieronder eventjes de link naar een foto over hoe het ‘gat’ er nu uitziet – dat is naar omstandigheden prima maar gevoelige zielen wezen gewaarschuwd, het is niet echt een leuk gezicht, daarom zet ik de foto hier ook niet open bloot neer.

Zo ziet het er nu uit

Gepubliceerd door hovawart5

I'm a dog person and I'm planning to blog on dog stories of my 'pack' of hovawarts.

3 gedachten over “Relaxje is aan de beterhand

  1. Oh gossie toch, heb het in het echt gezien en eerlijk is eerlijk het is een vreselijk gat maar die lieve Relax is een taaie hoor, ze bleef ondanks de pijn een vriendelijke schat zij het op een afstandje, ik geef het je te doen als mens, hulp van alle kanten, verzorging aan de bedrand en alles wordt voor je gedaan, alle respect voor deze Hovawart met 13 pups, een snel herstel lieve Relax en succes Inge, ben blij dat jij je hoofd koel houd

  2. Helemaal eens met Anja, en zoals ik Inge ( een heel klein beetje) ken komt dat allemaal goed. Toch Inge ….?
    Hou vol!
    Hartelijke groet

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: