Mafje

als er iets is dat Mafje goed kan dan is het ernstig kijken, ze neemt het leven dan ook heel serieus
  • Mafje is hier geboren
  • stamboomnaam : Mafje van de Huppelhoeve ( Astor x Jochei van de Huppelhoeve)
  • zwart&bruin
  • schofthoogte 66 cm
  • ° 20/9/13
  • met Mafje wordt niet gefokt, ze heeft – vind ik – onvoldoende zelfvertrouwen en dat kan erfelijk zijn, dus voor haar geen pupjes

Karakter

Mafje is haar naam helemaal waard gebleken, het is nogal een speciaaltje : het ene moment ‘zo zot als een deur’, het andere moment heel serieus en stoïcijns. Ze is mijn wartje met de meeste genen van haar berghondenvoorouders, die zie je bij haar – vooral sinds haar volwassenheid – heel duidelijk terug. Haar grootste hobby is in de tuin liggen waken, er zal maar eens een vlieg passeren die je niet gezien hebt, dat zou een blaam zijn natuurlijk. Ze heeft om die reden ook het meeste moeite gehad met mijn recente verhuis naar Zeeuws-Vlaanderen : toen ze hier aankwam vond ze alles súperleuk en vloog ze als en gek de tuin door maar ze ontdekte algauw dat er ook een keerzijde aan haar nieuw plekje zat : huis en tuin liggen hier (in tegenstelling tot in Lokeren) vlakbij de (zeer rustige) weg en daar kon ze niet om lachen, het lijkt wel of alle fietsers en wandelaars zó de tuin komen ingereden/-gelopen en dat MOET natuurlijk in de gaten gehouden worden. Dat ze daarbij zelfs niet eens iedereen mag aanblaffen vindt ze erg flauw van me : ik begrijp er volgens haar niéts van.

Verder is ze héél erg aanhankelijk en een meisje dat uit zichzelf makkelijk gehoorzaamt want stel je eens voor dat ik boos zou zijn op haar : dat overleeft ze niet – vindt ze. Ze is echt het prototype wartje ‘grote mond en peperkoeken hartje’, zowel naar mij toe als naar de andere honden in de roedel. Vreemde mensen vindt ze drie keer niks, je moet al van zeer goeden huize komen wil ze jou zien zitten, haar mogen strelen vindt ze een voorrecht voor de happy few.

Meer (blog)Mafjesverhaaltjes vind je hier (deze zin aanklikken).

Onderstaande foto’s aanklikken voor groot formaat