Karma

zwemmen is heel leuk, maar zout water in je bek krijgen niet, *mbrllll gloek*
  • Karma is hier geboren
  • stamboomnaam : Karma van de Huppelhoeve (Cartos vd. Sixenburg x Plezantje van de Huppelhoeve)
  • blond
  • schofthoogte 67 cm
  • HD A
  • ED : beide kanten vrij
  • schildklier, ogen en DM laat ik testen indien ik zou beslissen om met haar te fokken (ogen- en schildklieruitslag zijn maar kort geldig en DM kan ze ten hoogste drager zijn want moeder Plezantje is vrij)
  • ° 22/1/20


karakter

Karma is denk ik de meest open, meest vrije, meest nieuwsgierige én het gekste wartje dat ik tot nu toe heb gehad. Ook naar vreemden is ze doorsnee heel vriendelijk, ze waakt wel om aan te geven dat er iemand is maar die ‘iemand’ zou ze vervolgens met veel plezier binnenlaten.
Ook naar vreemde honden is haar basishouding vriendelijk, maar die moeten dan natuurlijk niet zelf lelijk gaan doen naar haar want dan laat ze vlug zien dat er met haar toch echt niet gesold wordt.
Nochtans had ze net de kritieke puppenleeftijd bereikt (8 weken) toen alles plots door corona in lock down moest, waardoor ze volgens de gangbare normen amper gesocialiseerd kon worden met vanalles en iedereen. Dat geeft trouwens ook aan hoe relatief al dat ‘verplichte socialiseren’ is : als het met de genetische aanleg van een pup goed zit luistert dat allemaal niet zo nauw als soms beweerd wordt.
Dat erg positieve heeft ze overigens zowel van moeders- (Plezantje) als vaderskant : Cartos is immers ook een hovawart die het leven vooral van de zonnige kant ziet, en waaks is hij ook al niet.

En toch klinkt Karma door bovenstaande makkelijker dan ze is, want wat ze niet van moeder Plezantje heeft meegekregen is een goede portie will to please. Will to please zichzelf heeft ze daarentegen meer dan genoeg, hahaha, en ze zit ook boordevol humor, dus echt kwaad op haar worden is gewoon heel moeilijk.
Toch hebben we er samen onze weg door gevonden en ze is nu (mei ’22) met 2.5 jaar een aanhankelijke (maar toch ook zelfstandige), altijd vrolijke en lachende levensgenietster die ook steeds meer plezier krijgt in samenwerken met het vrouwtje en zich alles bij elkaar ook goed laat sturen.

In deze link (deze zin aanklikken) vind je wat Karma-blogverhaaltjes

Onderstaande foto’s aanklikken voor groot formaat

Puppie Karmpje leert hoe ze meteen in het diepe kan springen in onze ‘huiskreek’