I told you toch so, ‘Laxje?

Als pupje vond ik water maar niks, het was veuls te nat, huhhh :oeps: !

Baasje bezwoer me dat ik volgende zomer (nu dus, oké, paar maandjes terug) zou zwemmen, nou, daar heb ik eens heel hartelijk om gelachen :LOL: :piew: .

Dus baasje aan de slag, met snoepjes, zag ik wel zitten hoor :pop:

‘ik sta toch al diep genoegggg :blauwoog: ?’

‘kom nououou, geef oppp!!’

Speeltjes in een vijver, nja, het was dat ze zo aandrong want van mij hoefde het niet hoor

Daarna begon ze zo’n stomme vissersaktie, was echt stom hoor want ik kon niet meer bij de snoepjes :jank:

maar soms wel :E:

Maar dan dit voorjaar :80: – baasje ging vals spelen, ze nam me zomaar aan het lijntje mee het water in :boos: .
Maar ik kwam er snel achter dat dit toch ook zo zijn voordelen opleverde :F:

Aan mijn zwemtechniek moest wel nog wel wat geschaafd worden maar bommetjes lukten al aardig :mrgreen:

Maar dan nu :pffff: :pffff: :pffff:  ….

Ik beken, baasje had helemaal gelijk (natuurlijk :roll: ), ik zwem inderdaad, goed én graag – kijk maar, ik zwem halve oceanen over :pffff:

en draaiiiiiien!!!

speeltje keurig in mijn bek geklemd, dat moet je niet verliezen natuurlijk :tongue:

Ben ik goed in beeld, baasjuhh :cheer: ?

Gepubliceerd door hovawart5

I'm a dog person and I'm planning to blog on dog stories of my 'pack' of hovawarts.

11 gedachten over “I told you toch so, ‘Laxje?

  1. haha, ja, tussen foto 6 en 7 zit ook de grootste kloof, ze was het er de eerste seconden ook niet mee ens dat ik die wilde dichten 🙂 .
   maar de aanhouder wint natuurlijk en die aanhouder hier…..ben ik 🙂 !

 1. precies als haar nakomeling Wolf. Wolf heeft duidelijk koudwatervrees, wat ik ook probeer. Tot aan de buik en niet verder, is zijn motto. Gewoon laten ‘rijpen’, denk ik maar.

  1. Branco is een echte waterrat. Nog steeds na 11 jaar. Had aanvankelijk ook vrees de grond onder z’n poten te verliezen. Is dus helemaal goed gekomen.

  2. Maar waarschijnlijk was Branco dan ook wel echt enthousiast in het water en durfde hij alleen niet zwemmen? Bij Relax was het erger, ze had geen schrik van water maar zag er ook totaal de lol niet van in – ze ging ook zeker niet mee met de rest.
   Daarom heb ik de ervaring dat – als ze zelf niet leren ontdekken dat het leuk is – het heel ogenopenend voor hen kan zijn als ze er wat bij geholpen worden. Na die eerste keer dat ik Relax meenam heb ik dat maar één keer meer moeten doen (en ook dan was lichtjes bij de halsband pakken tijdens het eerste halve metertje zwemmen genoeg), daarna snapte ze helemaal hoe het in elkaar zat.
   Mafje is uit zichzelf achter de rest aangegaan vorige zomer maar geen van beiden zijn echt waterverslaafden. Sette vroeger en Crunch nu waren/zijn dat wel en Attack vroeger ook maar die heeft nu niet meer het vertrouwen om echt te zwemmen, zonde wel want zee deed het ook héél graag.

  3. Ja voorzichtig meenem aan de halsband heb ik geprobeerd. Maar Wolf sputterde heftig tegen. Ik ben dan bang z’n vertrouwen te verliezen. Maar ik blijf het proberen deze zomer. Toch nog een keer meenemen aan de halsband net zoals je bij Relax hebt gedaan v

 2. ‘Zomaar’ meenemen als ze hevig tegensputteren zou ik waarschijnlijk ook niet doen maar zoals je in dit fotoverhaaltje kan zien was Relax wel al van heel jongsaf aan positief geconditioneerd op het water, ze wist dat er iets mee te verdienen was en eng vond ze het ook zeker niet. De eerste keer heb ik haar zeker niet aan de halsband meegenomen (dan zitten ze wel erg gevangen) maar aan haar lijn. Ze stapte mee totaan het diepe en toen ze in de ankers ging omdat ze daar zou hebben moeten zwemmen heb ik haar kordaat twee metertjes dieper meegenomen. Het eerste metertje reageerde ze ook van ‘ben je nou gek??!’ maar de tweede meter was ze al gefocussed op het snoepje dat ze zou krijgen (dat moeten ze dan wel al vooraf weten) en tijdens diezelfde sessie is ze eerst een aantal keer aangelijnd weer meegegaan (maar zonder gestribbel) en daarna gewoon los en ze vond het prima.
  Pas de daaropvolgende week toen ze het weer wat vergeten was moest ik haar weer heel eventjes losjes bij de halsband nemen maar toen wist ze al perfect wat er kwam en dat ze zou beloond worden en van dan af vond ze het helemaal leuk.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: