Dag, Dropje, je was een superhond…..

Ze is er niet meer, mijn Dropje – mijn immer enthousiaste, lieve, superbetrouwbare en mooie meisje 😥 😥 😥 …….

Wat een rijkdom, het hebben van veel honden maar wat een verdriet dat het dan toch zo vaak in een mensenleven fout moet gaan. Je wéét dat het niet eindeloos duurt, je wéét dat ze ouder worden en toch overvalt het je telkens met een hevigheid die….alleen mensen die hetzelfde hebben meegemaakt kunnen begrijpen.

Het was een heel verdrietig want geen mooi einde : Dropje had een vervelende ouderdomskwaal, larynxparalyse, waarbij de stembanden als gordijntjes voor de ingang van de luchtpijp blijven hangen waardoor ze veel te vaak en veel te snel buiten adem raakte. Theoretisch wel operabel maar met veel risico’s en mogelijk ongemak, iets wat je juíst een oude hond wil besparen.

Vanaf vorige zomer was het langzamerhand misgegaan : bij de minste opwinding kreeg ze te weinig lucht – thuis op het erf lukte het meeste nog wel maar mee op wandel kon niet meer, de opwinding daarrond maakte dat haar stembanden acuut in staking gingen en op die manier was het in het najaar ook al eens bijna fout gegaan.
Vanaf januari moest ze ook aan de medicatie maar dat gaf gelukkig ook beterschap : meerennen en gek doen op het erf lukte weer beter en tot haar laatste week sprong ze met oogjes die van enthousiasme haast uit hun kassen plopten *pokkkk* op een bijtmouwtje, ‘yes, yessssss, vrouwtje, leukkkkkk spelletje !!!!’

Maar op superwarme dinsdag 28/6 was het dus plots helemaal mis, van de ene op de andere minuut. Zo was er nog niks aan de hand, zo kreeg ze zware ademhalingsproblemen. De film van de details blijf ik voor mijn ogen zien, ze was in paniek en terecht want ze was bezig te stikken 😥 .

Het enige wat ik nog voor haar kon doen was haar zo snel mogelijk tot rust brengen met een verdovingsmiddel en haar daarna meteen laten inslapen – zo zijn de allerergste minuten haar tenminste bespaard gebleven (even voor lezers die me niet kennen : ik ben dierenarts en had dus uiteraard deze middelen al lang voor haar klaarstaan).

13 Jaar lief en leed maar vooral ‘lief’ met elkaar gedeeld, twee prachtige dochters (Attack en Sette) en twee kleindochters (Crunch en Relax) nagelaten (en natuurlijk de bijbehorende broertjes en zusjes bij andere baasjes), vele keren haar beste pootje voorgezet op clubmatches mét het allerbeste resultaat en nooit een vlieg kwaad gedaan : dat was mijn Dropje, zo zal ik me haar altijd herinneren en zo zal ik haar missen, zo ontzettend, ontzettend hard 😥  .

hé, baasje, wel aan me denken als een stralend Dropje hoor....
....als een lief, lief Dropje
....als een altijd enthousiast Dropje
.... en als een heerlijk aktief Dropje
dag, Dropje, dochter van SuperSpookje, voor mij leef je verder in je kindertjes en kleinkindertjes, je blijft in gedachten bij me

Gepubliceerd door hovawart5

I'm a dog person and I'm planning to blog on dog stories of my 'pack' of hovawarts.

6 gedachten over “Dag, Dropje, je was een superhond…..

 1. Wat een ontroerend afscheid van je lieve Dropje. De foto van stralend Dropje is práchtig en ze heeft gelijk, zó moet ze herinnerd worden. Ik hoop dat de vele mooie beelden en herinneringen langzaam de nare laatste minuten overwinnen en dat je steeds met minder pijn aan haar kunt denken…

  :roos:

 2. Wat een liefdevolle beschrijving van je dierbare Dropje.
  Ze was gezegend met een baasje dat haar met liefde 13 jaar lang bij zich had en haar gelukkig goed kon helpen om geen lange en stresvolle strijd aan te moeten gaan.
  Dag stralend, lief, enthousiast en actief Dropje
  Het ga je goed.

  Ik hoop dat de laatste akelige minuten zullen slijten in je herinnering en dat je met dankbaarheid en vreugde aan haar zult kunnen gaan terugdenken Inge.

 3. heel veel sterkte Inge met het verlies van Dropje….Zij die haar hebben gekend kunnen alleen maar beamen wat voor lieve, aktieve en altijd enthousiaste dame zij was !
  Afscheid nemen komt altijd te vroeg maar jullie hebben samen een geweldig mooie tijd beleefd en ik weet zeker dat de mooie herinneringen aan Dropje jou door deze moeilijke periode heen zullen helpen…
  Je hebt een moeilijke maar heel moedige beslissing genomen Inge en haar een pijnlijk einde bespaard. Ze heeft een prachtig leventje gehad ! Rust zacht lieve meid….
  Lieve groet Danny en Fabienne

 4. Veel sterkte met het verlies van Dropje. Je hebt een moedige beslissing genomen, Inge. Een mooie gift na 13 jaar trouwe hondenliefde.

  Ine

 5. Oh, arme Inge!
  Wat een triestig verlies.Het is zoals je zegt; ‘je weet dat het niet eindeloos duurt’ maar wat een pijn doet het als dat einde dan daar is! Heel veel sterkte!
  Hou al die mooie herinneringen maar vast!

  Hylke

 6. Héél veel sterkte in deze moeilijke periode.
  Ik ben er zeker van dat Dropje zich geen beter baasje had kunnen wensen.
  Jij neemt dappere beslissingen op de juiste momenten!

  Inge & Co

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: