vreemde eend in de bijt

Genaamd : Vonkje!

hé, halloooo!! ikke dus!!

Na 14 jaar herder Flurk te hebben gehad miste ik toch wel één herderkaraktertje in de roedel dus spookte het allang door mijn hoofd om ‘ooit’ weer eens iets herderigs erbij te nemen.

Maar ja, dan krijg je weer een nest en dan blijft er weer een pup dus dan wordt het herdertje maar weer iets voor misschien ooit wel een keer in de toekomst dus zo bleef ik op mijn herderhonger zitten.

Tot het toch stilaan wat meer vorm begon te krijgen : áls er een herder kwam zou het een beauceronnetje wezen – niet omwille van het hovawart-like uiterlijk, da’s puur toeval maar omwille van hun – naar herdernormen – redelijk onafhankelijke en zelfstandige karakter. Ik wilde wel het werklustige, baasgerichtere van een herder maar niet het vaak daarbij horende ‘plakgedrag’, daar ben ik licht allergisch voor.
En laat dit nu net het karakter zijn van een ‘boosje’ 🙂 .

Door een verdere samenloop van omstandigheden : Dropje die het dreigde op te geven (maar weer herrezen is!), een paar vriendinnen met beauceronnetjes die me erg aanspraken én een nestje waar ik op werd gewezen en waarvan vooral moeder Soleil me qua gedrag (te zien op filmpjes) heel erg aansprak raakte alles in een stroomversnelling en kon ik twee weken geleden Vonkje (officiëel ‘Gaité Garde de la Vie’) ophalen.

Uit Boedapest nog wel, nóg verder kon ik geen pup vinden    .

‘Het beest’ is hier ondertussen al helemaal ingeburgerd – Relax heeft zich op slag (na 1 minuut zware verontwaardiging over deze look-alike indringer) opgeworpen als nanny en Crunch dacht ‘nee hè, niet wéér, heb ik net Relax wat uit de pampers, gooien ze er hier wéér zo één binnen    !’.
Die heeft zich dus acuut afgemeld als nanny en heeft eindelijk wat meer rust – Relax concentreert zich nu immers helemaal op die kleine : er wordt wat afgebeten, afgevist en afgerollebold hier.
Wat ‘vissen’ is? Da’s met een speeltje in de bek voor Vonkje heen en weer zwaaien tot de vis bijt en guess what : die doet dat altijd 🙂 .

Een impressie :

kijk, en hierom noemen ze mij nu Vonkje :-)))
de visvangst : één Vonkje
ik vind Vonkje niet alleen leuk, ik vind haar ook lieffff
samen knagen
en samen worstelen
zelfs samen zwemmen kunnen we al!
Vonkje is net een motorbootje 🙂

….en dan nog wat  leuke Vonkjes

Gepubliceerd door hovawart5

I'm a dog person and I'm planning to blog on dog stories of my 'pack' of hovawarts.

2 gedachten over “vreemde eend in de bijt

 1. Wat een heerlijke foto’s van de jonge dame en van Vonkje en Relax samen!
  Zwemmen gaat prachtig.
  Dat de baas al in het water durft !!
  Was dat niet koud?

  Ik vind de kennelnaam van Vonkje heel mooi en toepasselijk 🙂

  Heel veel plezier met je nieuwe aanwinst :ok:

  1. Nee hoor, was niet koud (nou ja, een kléin beetje maar :mrgreen: ).
   En ja, Vonkjes’ stamboomnaam is haar op het lijf geschreven, vind ik ook 😆 !

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: