eindelijk, daar zijn we…

….met het letterlijk en figuurlijk verlossende bericht : Sette is  van haar dikke buik verlost !! Het was een zware bevalling – ook weer letterlijk, jammer genoeg – maar ze resulteerde wel in 10 verse Huppelhoevertjes : 7 teefjes en 3 reutjes 😀 .

De eerste 6 pupjes gingen prima : om 19.15u donderdag 22/04 werd de eerste geboren en om 23.30u nummertje 6 maar toen begon het probleem : twee uur lang heeft ze geperst om nummertje 7 eruit te krijgen maar tevergeefs. Zijn waterblaas was al gesprongen voor hij aan zijn afreis begon – nu is dat niet zo’n probleem als zoiets bij de uitgang gebeurt, maar bij het begin van de reis is het dat wel want die blaas dient om de boel soepel te laten glijden.
Nummertje 7 (ondertussen om die reden nestnaampje ‘Kurkje’ gedoopt 😆 ) gleed dus niet waardoor Setje dubbel zo hard moest werken én daarbij waren alle pups bijzonder zwaar, de twee zwaarste zelfs 650 en 680 gram en dat is bijzonder veel voor een hovawartpupje.

Het draaide dus uit op een keizersnee en tegen alle verwachtingen in overleefde Kurkje zelfs zijn avontuur. Samen met nog een broer en 2 zussen werd hij uit zijn benarde situatie verlost, voor hen lekker makkelijk maar voor Sette een trieste zaak : eerst bij haar verse pupjes ‘weggesleurd’, een zware buikoperatie ondergaan, moeten bijkomen van de narcose en toch onmiddellijk 10 kindertjes moeten zogen en verzorgen 🙁 .

Haar eerste dag, gisteren, was moeilijk. Ze was niet bij haar puppen weg te slaan, liet ze goed zuigen – naad of geen naad – maar had totaal geen eetlust en had zowat de fut van een natte dweil 🙁 .

Gelukkig heeft ze zich vandaag al wat herpakt : ze eet redelijk (nog niet genoeg), geeft genoeg melk (pupjes zijn tevreden) en heeft voor het eerst weer gekwispeld – ze begint het weer wat minder somber in te zien
gelukkig 🙂 .

Hopelijk dus het begin van een verder onbezorgde puppieperiode waarvan hier natuurlijk heel regelmatig updatejes zullen volgen .

hallooo, ik voelde me gisteren nog niet echt lekker 🙁 .......
dit zijn mijn 10 vreetzakjes die me leegzuigen in mijn slaap
haa, ik voel me vandaag gelukkig al een stuk beter!
hai mensen, en ik ben nu het bewuste 'Kurkje' die de file veroorzaakte 🙂

Meer foto’s (ook de volgende dagen en weken) vind je hier : fotoalbum nestje Sette .

Gepubliceerd door hovawart5

I'm a dog person and I'm planning to blog on dog stories of my 'pack' of hovawarts.

4 gedachten over “eindelijk, daar zijn we…

 1. Hallo Inge,

  Gefeliciteerd met 10 mooie pups. Jammer dat er een keizersnede aan te pas is gekomen maar wonderwel toch alle pups overleefd. Wat een opluchting. En Sette ziet er vandaag al weer heel wat fitter uit. Lekker vertroetelen en genieten van deze drukke periode.

  Groetjes,

  Esther

 2. Oooooh … (smelt smelt)
  Na al die minder leuke en veel te spannende momenten is het gelukkig toch nog goed afgelopen hé.
  Ik heb ergens op de foto’s den ‘big smile’ gezien op Sette’s lieve kopje: een trots baasje van ‘n trotse mama, gefeliciteerd !
  Groetjes, Inge & Co

 3. Gefeliciteerd !!!!!Hoi Inge ,proficiat voor Sette met haar nieuwe pups
  bij de eerste foto’s was mijn eerste gedacht aan twee jaar geleden 3 zwartjes en de andere blond alleen was er nu eentje minder . verzorg ze goed ik kijk al uit naar nieuwe foto’s nog vele groeten en nog veel genieten van je pups en de andere viervoeters tot??? Erik ,Claire en nummertje 11 Hector

 4. 2 jaar geleden, het lijkt allemaal nog zo kort geleden en nu krijgt 2-jarige Fien alias klein madammeke er alweer een zusje bij 🙂

  Tot heel snel!
  Groetjes Tamara en een knuffeltje van Fien

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: