zomaar een gek piesverhaaltje

Zie ik hier net vanuit het raam voor mijn ogen gebeuren :mrgreen: .

Crunch moet blijkbaar nodig, stapt een paar meter van het bospadje af en zet haar kraantje open.

Een minuutje later passeert Dropje (staat in rang ver boven Crunch), loopt ook van het pad af richting plasje, snuffelt, denkt ‘pfff, wat zal ik me druk maken om die koter, ze plast maar een end weg’ en vervolgt haar weg.

Sette stond dit laatste tafereeltje te bekijken, stapt richting Crunchplasje en plast er demonstratief overheen – zij is namelijk sinds een paar weken de mening toegedaan dat die Crunchblaag soms wat teveel noten op haar zang krijgt :klaar: .

‘Ohh’, denkt Dropje (die ondertussen al een paar meter verderop stond), ‘Sette plast erover heen, nee, dat kan ik niet zomaar over mijn kant laten gaan, hier moet ik ingrijpen :pffff: ‘ – ze stapt weer terug richting plasje(s), snuffelt nog even en mikt het hare er bovenop.

Volgende patiënt : Kwiebus komt ook plots uit het niets aanzetten, vindt dat zijn naamkaartje hier dan ook niet kan ontbreken en produceert ook een straaltje.

En de laatste heeft pech : Attack heeft niks meegekregen van de pies-sessie, wandelt een minuutje later ook over het bospad en wanneer ze een metertje voorbij ‘de piesplek’ is krijgt ze plots lucht in haar neus, draait zich om en loopt terug, zeer geïnteresseerd en met de bedoeling om…….en dat zullen we dus nooit weten, want net op dat moment blaft Dropje alarm en moet Attack dus met spoed naar de plaats des onheils :F: .

Daar ligt het stapeltje plasjes nu, ééntje is er tekort maar dat wordt vast nog wel eens goedgemaakt :mrgreen: .

en dat allemaal door een plasje van mij 😛

Gepubliceerd door hovawart5

I'm a dog person and I'm planning to blog on dog stories of my 'pack' of hovawarts.

3 gedachten over “zomaar een gek piesverhaaltje

 1. Haha, wat een vermakelijk verhaal. Hier wordt ook altijd een stapeltje geplast (Bonha over Yanthe), maar met maar een tweetal wordt het nooit zo’n bijzondere als bij jullie! 😉

  Bonha heeft daar een handje van. Laatst markeerde er een reu op een van de boom geraakte tak en hóp Bonha er overheen. Maar de reu vond dat niet je van het en kwam terug om het weer recht te zetten :mrgreen:

  Wel toevallig dat ook Yanthe (toch ook niet van het sukkeligste ras) nog niet veel hoger is gekomen op de ladder…
  Maar bij Crunch komt daar vast en zeker gauw verandering in….niet persé een klimmende als wel een ondervoegende :mrgreen: 😀

  1. Haha, ja, Crunch wordt het ‘baasschap’ straks zomaar aangereikt – ze weet vast niet wat haar overkomt 😆 .

   Van bovenaf wordt er de laatste tijd echter goed op getimmerd door moeder Sette, ze zal haar piespaaltje (figuurlijk in deze context :mrgreen: ) nog erg nodig krijgen 😀 .

 2. Leuk geschreven, ik kan vanachter mijn werkplekje ook alles bekijken door het raam heen. De plasrangorde is nog niet helemaal duidelijk tussen de Herder en de Beauceron; en Lu de Bernard heeft haar eigen plasplek.

  Deden ze de plasjes maar allemaal op elkaar, dan had ik minder gele plekken op het gazon ;-)!!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: