De pupjes zijn gearriveerd!!

Donderdag 27/4/23 (natuurlijk ‘s nachts – de nacht van woensdag op donderdag) werden Plezantje’s pupjes geboren, wel op de vooraf uitgerekende dag maar jammer genoeg liep de geboorte niet van een leien dakje : het werd een keizersnee 🙁 . Zeer frustrerend, want de reden waarom pup 2 besloot om niet door te schuiven was/is zeer onduidelijk : Plezantje leek normale weeën te hebben maar raakte na 3 uur persen (en dan had de eerste pup er ook al 2 uur over gedaan) compleet oververmoeid, er zat niets anders op dan in te grijpen.
Met ‘Pitoet’ onder mijn trui op mijn buik togen we – na telefonisch overleg – naar de spoed, en daar werden nog 5 pupjes gehaald. Gelukkig had de verdoving weinig effect op hen (of ze schrokken zich een bult van mij 😆 ), ze waren in ieder geval makkelijk wakker en aan het ademen te krijgen : so far, so good.
Moeder en kindertjes weer in de auto geladen, thuis de werpkist verschoond en het zestal erin gelegd, en dan Plussie (die amper wakker was uit de narcose) erbij gehaald. Ze twijfelde geen seconde en ging meteen bij de pupjes liggen, en die pakten hun spreekwoordelijke ‘mes en vork’ en vielen aan op hun eerste feestmaal : een rijkelijk met melk gevulde uier.
Ze zijn nu (1/5/23) 4 dagen oud en groeien als kooltjes, Plussie-en-pups stellen het gelukkig super en hebben er allang geen idee meer van dat hun leven even aan een zijden draadje hing.
Zes pupjes : 4 reutjes, twee teefjes, en de nestnaampjes zijn achtereenvolgens : Pitoet, Mr. Stip, Uitroeptekentje en Dikkopje, en dan Tannienetje en MiniMafje.

Kijk en geniet van de eerste foto’s – en vooral – voorál!! – het überzoete filmpje <3 <3 !

(foto’s aanklikken voor groot formaat)

Gepubliceerd door hovawart5

I'm a dog person and I'm planning to blog on dog stories of my 'pack' of hovawarts.

6 gedachten over “De pupjes zijn gearriveerd!!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: