Aller-, aller-, allerliefste Attackje…

test ma 078

Mijn soulmate is vertrokken. Dan zou je moeten zeggen ‘het is goed zo’, maar het is helemaal niet goed, hoe oud ze ook geworden is, hoe ze er ook al het haalbare voor haar heeft uitgeperst : het is te kort want ik wil niet zonder haar maar zal wel moeten 🙁 .

Elke hond is een persoonlijkheid, geen enkele hond is ook maar enigszins vervangbaar maar zij was dat maal 10 – ze is eigenlijk met geen pen te beschrijven. Een ego zoals ik er nooit eentje bij een hond heb meegemaakt, onafhankelijk en toch heel erg dicht bij mij, sterk met een peperkoeken hartje, eigenzinnig maar met veel will to please : als je de juiste knopjes wist staan en die kende ik tot in het kleinste detail. Tot haar laatste minuten hadden de andere honden respect voor haar, een grommetje van een halve decibel en ze zorgden er meteen voor haar niet te storen.
Geen hond had zo’n complexe gebruiksaanwijzing maar ik had er nul moeite mee want ik snapte ze tot in het kleinste voetnootje, dat maakte ons ook zo ontzettend hecht. Kleindochter van mijn once-in-a-lifetimehond Spookje leek ze in niets op haar, behalve dan in de maat van haar persoonlijkheid en in het feit dat ze voor mij altijd superbelangrijk is geweest, de volle 15 jaar en 2.5 maand lang.

Ik ga haar vreselijk, vreselijk, vreselijk missen, mijn maatje die altijd gelijk had, altijd alles op haar manier wilde maar toch ook altijd aan een half woord genoeg had en duizend doden stierf als ik per heel erg grote uitzondering toch een keer boos op haar was.

Geen hond heeft zoveel knuffels gehad als zij de laatste jaren maar nu zijn we uitgeknuffeld, lieve, lieve ‘Tacketje, Tackebosje, Tackietje 🙁 🙁 🙁  ………………..

Gepubliceerd door hovawart5

I'm a dog person and I'm planning to blog on dog stories of my 'pack' of hovawarts.

16 gedachten over “Aller-, aller-, allerliefste Attackje…

 1. Dag Inge

  Zo jammer! Wij leven met je mee! Het gemis zal zeer groot zijn. Ook de ander honden zullen Attack missen en het zal tijd vragen om dat gemis een plaats te geven, bij jou en bij de andere honden. Attack kon zich geen betere thuis voorstellen dan bij jou. Laat dat een troost zijn.

  Veel sterkte Hilde en Stefan Maarten – Simon – Eva en Kjendal xxx

  >

 2. Inge,

  wensen je veel sterkte bij het afscheid van je levensgabber …. nu samen met ons Conannetje in de woefkeshemel en er weer een sterretje bij.

  mvg

  Liliane en Patrick

 3. Inge vreselijk weer !
  Het went nooit en het duurt zolang eer je er weer stillekesaan mee leert te leven!en ik denk ook de andere honden gaan het gemis ervaren !
  Maar je hebt de mooie fantastische herinneringen he!
  Heel veel liefs van ons allemaal
  Patrick&Aldona,+kids
  Maitai en Nelson

  1. Nee, het went inderdaad nooit en een érg groot nadeel aan het hebben van zoveel honden is dat je er dikwijls één moet afgeven 🙁 .

 4. hallo Inge, ook van hieruit héél véél sterkte gewenst… toen mijn kat overleed, heb ik veel troost geput uit een tekst van Kris Gelaude. vandaar dat ik dit graag met je wil delen, hopelijk vind je er ook een beetje troost in…

  Liefhebben
  is beschutten

  zonder vast te houden,
  ruimte scheppen
  in tijd en eeuwigheid.
  En daarom zeggen :
  doe maar,
  ga maar,
  zo lang, zo ver
  als nodig is.
  Kijk maar niet om.
  Ik wacht. Ik blijf.

  Liefhebben
  heeft te veel voeten in de aarde
  om zonder verdriet
  te kunnen zijn.

 5. We weten dat ooit het afscheid volgt maar “klaar” ben je er nooit voor… Wat een prachtig ‘hondenleven’ heeft Attackje gehad bij jou & je roedel.
  Veel sterkte Inge!

  groetjes van Roos & stevige steunende linker van Mundo

 6. Sommigen snappen niet dat een hond je beste vriend of je metgezel kan zijn. Dat is maar een beest, dan zal ik het ook niet moeten omschrijven hoe dat beest wordt behandeld. En worden dan ook zo behandeld.

  Het is een huisgenoot met gevoelens en emoties en nog veel meer dan wij denken, dat is niet met een vingerknip en alles is weg en vergeten.

  Gelukkig zijn er medemensen die dit volledig begrijpen, die er zorg voor dragen wat ze hebben. Geniet vandaag en kijk enkel om naar de mooie dingen uit het verleden en vind troost bij je andere metgezellen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: