starring : Mafje van de Huppelhoeve :-)

Pupje Mafje doet vreselijk haar best, dat was een filmpje waard :

Gepubliceerd door hovawart5

I'm a dog person and I'm planning to blog on dog stories of my 'pack' of hovawarts.

8 gedachten over “starring : Mafje van de Huppelhoeve :-)

 1. proficiat, Mafje & Inge! Jullie doen dat al super goed!!! Mundo zit sinds vandaag bij de gevorderde pups… Hij lijkt wel wat onstuimiger dan Mafje… πŸ˜‰

  1. Vertel mij wat over onstuimig πŸ˜† .
   Maar tijdens de oefeningetjes kan ze zich al heel goed concentreren – het zag er in het begin ook niet zo naar uit hoor, heeft toch wat ‘sleutelwerk aan de knopjes’ hier en daar gekost πŸ˜† .
   Mafje verlaat de gevorderde pups juist, een beetje met gemengde gevoelens want in de ‘één’ vragen ze toch al dingen die echt nog niet voor haar leeftijd zijn, maar daar bescherm ik haar dan wel tegen door tijdelijk in staking te gaan, haha πŸ˜€ .

 2. Leuk hoe goed Mafje het al doet. Knap hoor. Bij Wolf lukken deze oefeningen ook al goed. Maar o wee als ik even buiten het vertrouwde oefenterrein kom en Wolf laat volgen, dan is het wel erg moeilijk voor hem de concentratie te houden, want in de omgeving zijn zulke leuke dingen te zien (en soms ook bange dingen). Iedere dag een paar meter verder maar…
  De puppencursus van 10 lessen zit erop. Nu doet Wolf mee met de ‘pubers’, maar we passen de oefeningen wel wat aan.
  Het speuren gaat super! Ik mail je daar nog over.

  1. Volgen hoeven ze hier ook nooit te doen als ik gewoon met ze loop, ik zie dat meer als een kunstje, leuk samen bezig zijn. Het enige dat ze niet mogen is trekken aan de lijn maar ze hoeven zeker niet constant naast of de aandacht bij mij te hebben πŸ˜‰ .
   En ja, het ‘griezelig-tijdperk’ is hier ook aangebroken : voorbijgangers zijn inbrekers, een houten beeld dat hier al eeuwen staat is plots errugg verdacht enz. πŸ˜† .

 3. Wat kan ze dat al knap!!
  Ik moet wel erg lachen om je vingerwijzingen πŸ˜‰
  Vinger naar beneden is naast…….vinger naar beneden is af………en vinger naar beneden is ook zit. Wat knap dat ze dat dus op alleen stemcommando doet πŸ˜›

  1. Huhh, vinger naar beneden bij zit? Daar was ik me dan niet van bewust en dat is ook niet de bedoeling – 0 op 10 voor mij dan.
   Verder wordt er voor ‘af’ inderdaad nadrukkelijk naar de grond gewezen en zit mijn vinger bij het volgen gewoon tegen mijn been aan – dat is een overblijfsel van waar eerst het snoepje zat πŸ˜‰ .
   Hopelijk is ze niet zo dom dat ze alleen naar mijn vinger kijkt en niet naar de rest van de lichaamstaal πŸ˜† .
   En nee, op stem alleen lukt het nog niet, alleen zit kan ze al op stem, bij de twee andere heeft ze mijn gouden vingertje echt nog wel nodig :mrgreen: .

  2. Euhh, nog even op terugkomen, Nettie, want mijn centje is gevallen wat voor vingertje je zag bij de ‘zit’. Nu moet ik tot mijn verbazing (en ook vreugde :mrgreen: ) vaststellen dat Mafje gelukkig slimmer is dan jij want zij snapt het principe prima πŸ˜† πŸ˜† : mijn vinger is namelijk een target die ik dus bij het aanleren/opbouwen van verschillende oefeningen gebruik.

   Nadat in het prille begin de houding uitgelokt wordt via ‘hand+snoepje’ wordt daarna het snoepje in de hand verborgen en blijft ‘het vingertje’ over als target om zich op te richten. Daarna verdwijnt dan ook het snoepje uit die hand maar ‘het vingertje’ heeft ze nog lang nodig, juist omdΓ‘t ze het nog absoluut niet kan enkel via woorden.

   – bij liggen gaat dat vingertje dus eerst helemaal tot aan de grond, daar blijft daarna (nu dus) alleen nog het wat gebukt naar de grond wijzen van over
   – bij ‘zit’ vanuit lig is het soms nodig haar wat ‘op te trekken’ en dat doe ik door mijn vinger hoog te houden, dÑÑr moet ze heen
   – en bij ‘volgen aan de voet’ wordt dat vingertje tegen mijn been aan gehouden want daar moet ze lopen met haar neusje

   Als we elkaar nog eens zien en je zou mijn vingertje zien verschijnen weet je dus dat ik iets van je wil πŸ˜› πŸ˜† .

 4. Mooi Inge, dan heeft ze er gelukkig minder problemen mee dan ik πŸ˜›
  Ik zat echt met bewondering te kijken hoe Mafje al die naar beneden wijzende vingertjes begreep. πŸ˜‰

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: