ramp

Ik kan het niet anders omschrijven, zo voel ik het : Relax is gisteren zeer acuut zwaar ziek geworden – twee melkklieren zijn zwaar ontstoken, een acute, gevaarlijke mastitis dus. De ironie van het verhaal wil dat ik net die morgen terwijl zij dus thuis ziek werd aan mijn studenten de ziekte ‘blauwe uier’ bij schapen uitlegde (zware uierontsteking die dodelijk kan aflopen) en daarbij nog de link legde naar honden en vertelde dat zoiets bij hen ook kon enz..
Kom ik thuis, komt er een dood- en doodzieke Relax naar buiten : braken, diarree, heel veel pijn, 40.5° koorts en twee zwaar opgezette melkklieren op een paar uur tijd – ‘s morgens was ze nog springlevend en at nog als twéé bootwerkers.
Het arme ding kan amper gaan van de pijn maar heeft gisteren toch nog verschillende keren haar puppen gezoogd – ik had de hoop dat die de aangetaste klieren nog hadden kunnen helpen legen (is het beste wat in zo’n omstandigheden kan) maar hoewel ze er, ondanks haar pijn, probleemloos mochten aan zuigen slonken de klieren niks. Ik heb ook nog een afkolfapparaat geprobeerd maar dat kreeg er ook niks uit.
Gisteren kon ze niets binnenhouden, geen water, geen pijnmedicatie, niks. Wel krijgt ze natuurlijk antibiotica via inspuiting, hopelijk doen die hun werk.

En de arme pupjes, die begrepen er natuurlijk niks van deze morgen : geen mama om de buikjes rond te zuigen – ze kunnen gelukkig al goed zelfstandig eten maar zo acuut gespeend worden blijft natuurlijk triest. Er is ook geen sprake meer van zuigen want zo bomvol als Relaxjes’ uier gisteren nog zat, zo leeg en werkeloos hangt hij er nu bij : alleen nog wat lege zakjes onder haar buik – arm, arm ding.

Ik ben Murphy meer dan zat, ik ben doodmoe en kan er niet meer om lachen.

Gepubliceerd door hovawart5

I'm a dog person and I'm planning to blog on dog stories of my 'pack' of hovawarts.

18 gedachten over “ramp

 1. Ohhh wat is dit een vreselijk naar nieuws Inge!! Zit met tranen in mijn ogen! Dikke knuffel voor Relax, die maar mag boffen met jouw goeie kennis en zorgen!! Ik ga keihard duimen dat ze snel is hersteld!!

  Sterkte Inge!!

  Lieve groetjes,
  Patricia.

 2. ach arme Relax, puppetjes en Inge…:-( Ik ga hard duimen voor Relax en geef jou een dikke knuffel. Potdorie…dit zou juist zo’n mooie tijd voor je moeten zijn.

 3. Oh nee toch, arme lieve Relax, dat dat nu haar moest overkomen, en jou natuurlijk ook Inge, maar zoals eerder gezegt, maar goed dat je zoveel Know-How in huis hebt, ik ga keihard duimen voor een spoedig herstel, en schroom niet om afspraken te verzetten he. Beterschap en sterkte daar

  1. Nee, Anja, ik ga geen afspraken verzetten – ten eerste is dat niet fair tov. de puppenmensen en ten tweede – nog belangrijker – voor de puppen is visite vanaf nu ook echt nodig.
   Ik zie er echt wel naar uit om jullie zondag te zien hoor, is weer eens wat anders dan me hier in mijn eentje te zitten opvreten van de zorgen.

 4. En iedereen bedankt voor het hart onder de riem hoor!

  Vanavond plaats ik individuele fotootjes, die had ik al een paar dagen maar is er door de hectiek natuurlijk niet van gekomen.

 5. Oef, weer zo’n schrik. Ik ben er helemaal stil van. Het zit jou, Relax en de pups echt niet mee. En dan kun je nog niet eens naar de dierenarts om je zorgen te delen! Ik wens je erg veel sterkte en ik hoop van harte dat Relax er weer snel bovenop komt!

 6. Tjeetje, heb je de pups net naar hun nieuw huisje gebracht en de hoop voor rust in de gelederen nu dit, arme Relax wat een pijn, hoop voor je/jullie dat dit toch het laatste ramp is en dat je toch kan genieten van alles en met de rust
  in en om je huis! Sterkte!!

 7. jongens toch, de tegenslagen lijken wel niet te stoppen… gelukkig zijn de pupjes als zelfstandig genoeg ondertussen. Hopelijk komt Relax er spoedig weer bovenop! Dikke pluim voor jou Inge & een spoedig herstel voor Relax…

  1. Het gaat – alles leeft nog, dat is op dit moment het belangrijkste.

   Relaxje heeft ondertussen een gat in haar uier waar niet één maar twee vuisten in passen, de twee zieke pupjes van gisterenavond (ergggge spuitpoep en niet meer willen drinken) zijn na behandeling weer aan de beterhand maar deze ochtend was er een derde patiëntje, nu wordt alles dus behandeld. Het acute spenen was voor hun darmpjes blijkbaar teveel (waarschijnlijk in combinatie met een virus of bacterie die ze van Kwiebus hebben opgepikt, die had vorige week erge diarree).

   *zuchttttt*, meer kan ik even niet zeggen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: