Huppelhoeve-showwartjes

Die hebben we hier ook! Het gebeurt niet vaak dat ik met mijn bende ‘naar buiten kom’ (= lees : deelneem aan een show) maar ze passeren in hun leven allemaal wel een paar keer voorbij een keurmeester – ik kan er immers zelf wel van overtuigd zijn dat het ‘prachtwartjes’ zijn, zoiets moet voor de goede orde wel door een buitenstaander-met-kennis-van-zaken bevestigd worden natuurlijk.

Zondag 15/7/12 togen Relax en haar broer Juul naar de Lokerse Winner. Voor Relax was het een verplicht nummertje gezien we door St. Hubertus verplicht worden om ze minstens één keer door een belgische keurmeester te laten keuren wil je ze inzetten voor de fok. Van protectionisme en zakkenvullerij gesproken overigens want wie kan er nu correcter een hovawart beoordelen : een allroundkeurmeester in België die misschien 10 hovawarten per jaar ziet of een specialist-keurmeester (bv. in het buitenland) die de hovawart kent van binnen en van buiten?
Maar goed, daar ga ik hier maar niet over doorzeuren (ik kan er wel rustig een volledig blogverhaal aan wijden hoor 👿 ).

Broertje Juul was daar omdat ik hem zó’n geslaagde reu vind (qua uiterlijk maar vooral ook qua karakter – wat een héérlijk en zelfzeker beest) dat ik de baasjes het mes op de keel heb gezet om hem even uit te brengen *grijnssss*. Hen nu nog even verder warm maken voor een heuponderzoek en dan kan hij wat mij betreft een ‘privé-pagina’ krijgen op mijn site om hem voor te stellen als dekreu.

ik ben dus stoere ‘broer Juul’, hier aan zee want showfoto’s waren er niet
kijk, mijn mooie Juul-kop

Broer en zus deden het meer dan prima : allebei 1U (= uitmuntend) + CAC. Voor een eerste show waarbij er toch veel drukte was, keurmeesters die aan je friemelen en waar je je voor de rest vooral erg verveelt gedroegen ze zich allebei opperbest en vonden het oh wonder zelfs wel leuk.

Dat vroeg dus nog om een vervolgje, gezien a/ je in België nooit een keurrapport krijgt en je dus maar moet raden wat de keurmeester wel of niet goed vond aan je hond (Relax’ gangwerk kon hem duidelijk erg bekoren, dat zei hij wel) en b/ de vacht van Relax meer weg had van wat bros stro dan van een mooi hovawartvachtje (ze was natuurlijk nét helemaal uitgeruid) en ze dus zeker niet in volle glorie te zien was.

Daarom togen we op 7/9/12 naar de Hovawart-kampioenschapsclubmatch in Tilburg waar twee duitse specialist-keurders eens een oogje (en meer) zouden werpen op ruim zestig aanwezige hovawartjes. Daar is dan tenminste concurrentie dus als je daar iets behaalt is het een stuk waardevoller.
Mochten mee : Attackje (B’Attack van de Huppelhoeve) en Relax (Jochei van de Huppelhoeve) – Attack als veteraantje en Relax als jonge ‘openklasster’.

Resultaat : Attack werd beste veteranenteefje (1U) en Relax werd tweede bij de teefjes open klas (2U), yesyesss 😀 ! Beide met een prachtig keurrapport en voor mij bijna nog belangrijker : beide vonden zo’n show buiten met goed weer en veel aandacht een uitermate goed idee 😆 . Relax had van haar debuut in Lokeren duidelijk onthouden dat het alleen maar ‘leukleukleuk’ was en stond de hele tijd in opperste concentratie naar snoepjes te staren 😛 en Attackje was zelfs zo enthousiast en ingenomen met zichzelf dat ze liep te jumpen in de ring en oa. de opmerking ‘nog zeer temperamentvol’ op haar rapport kreeg :mrgreen: .

Zo, de dames (en heer) hebben zich weer eens voor een poosje bewezen, iedereen weer tevreden 😀 .

De dames :

op show gaan is vooral wachten…
…en wachten…
…en wachtennnnn……..

Krap 2,5 jaar jonge Relaxje :

Kijken naar een snoepje? Ja-aah, dát kan ik wel 🙂 !
En mooi staan? Túúrlijk!
Kijk, dit is MIJN bord, ik ben tweede 😛 !
namnammmm, die keurmeester levert ook vast een snoepje op *likkebaard*

en 10,5 jaar oude veteranen-Attackje :

ik kan ook naar een snoepje kijken hoor – pies of keek, phuhh.
ik krijg gewoon een extra foto want toen ik zo mooi voor mijn bordje ‘één’ stond was de fotograaf gaan lopen 🙁

Gepubliceerd door hovawart5

I'm a dog person and I'm planning to blog on dog stories of my 'pack' of hovawarts.

8 gedachten over “Huppelhoeve-showwartjes

 1. Wat een leuk verslag Inge en wat goooooeeeeed!!
  Prachtig is hij inderdaad, Juul. Mooie sprekende en stoere kop!

  Die Relaxje, het nog leuk vinden ook! Attack ziet er werkelijk uit als een strálende veteraan (net als Dropje een paar jaar geleden…) en hulde aan de keurmeester die niet blijft steken bij hoeveelheid brand 😉

  Op naar de verdere planning van een nieuwe lichting Huppelhoevetjes ?? 😀

  1. Dank je!
   En ja, Relax heeft zo de smaak te pakken dat ze nu ook gewoon op de hondenschool meteen ‘in stand’ gaat staan van zodra ze voorbij het hek is en dan met zo’n smoeltje erbij van ‘ik ben er klaar voor hoor, kom maar op met die snoepjes, zie maar hoe goeddddd ik hier sta’ 😆 .
   De brand bij hovawartjes is niet zo’n breekpunt gelukkig, alles wat rond ‘middenblond’ zit en zijn correcte aftekeningen heeft is goed.
   En ja, als alles meezit gaat Relaxje zich ‘vermenigvuldigen’ in het voorjaar 🙂 !

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: