en hierbij verklaar ik….

Sette officiëel drachtig  !!!

Er is nog geen echo genomen maar zoals alles er nu uitziet is dat ook echt niet meer nodig – laat ik het zo formuleren : als ze ongepland (en dus ongewild) zou gedekt geweest zijn door één of ander straathondje zou ik me zo stilaan de haren uit de kop beginnen te rukken 😆  ….

Veel is er nog niet te zien – daarvoor zit er ook een bos haar in de weg – maar wat er te voelen is wijst wel allemaal in dezelfde richting : Sette is haar melkfabriek aan het inrichten en de tapkraantjes zijn daarbij het eerste aan de beurt :mrgreen:  :

Hier een close-upje van zo’n tapkraantje, vooral de kleur is exact wat je wil zien rond deze tijd :

nou nog mooier, ik vraag me af wat ze er zou van vinden als ik háár tepels zou showen op het internet 🙄 ...

en haar rozige buikje-in-wording :

zien jullie hoe hard ik werk om mijn puppie-restaurant op tijd klaar te krijgen?

Zijn we dus vanaf nu 100% zeker? Nee, daarvoor is het nog een ietsepietsie te vroeg : resorptie (en dus verdwijnen 🙁 ) van de vruchtjes is nog altijd mogelijk, maar ook daar brengt een echo geen verandering in – ook dan kan het gebeuren dat er vruchtjes gezien worden rond 4 weken en dat het teefje naderhand toch geen puppen krijgt.

Maarrrrr…..dat is voor doemdenkers natuurlijk, ‘ons’  Sette is gewoon drachtig, oh zo  .

Vanaf volgende week zou haar buikje stilaan mogen beginnen uit te dijen en aan het tempo waarin dat gebeurt kan je een beetje pronostieken hoe groot het nestje wordt – geduld blijft dus ook de volgende weken nog een hele schone deugd :mrgreen:  .

Sette zelf zal het voorlopig allemaal worst wezen, of juist niet, want eten is momenteel niet haar grootste hobby. Zo schranserig ze was de eerste weken, zo weinig zegt het eten haar nu : het gaat wel naar binnen maar met hele lange tanden en liefst met nog wat extra lekkere hapjes voor madame natuurlijk.
Ach, al moesten we haar kaviaar voeren, dan deden we dat toch ook  😆  ?

Verder beperkt haar aktie zich tot slapen in haar mand, slapen in de tuin, slapen in haar andere mand en slapen op haar rug bij de tv. Oh nee, deze week was er nog een opmerkelijke variant : slapen in het midden van een leslokaal :mrgreen:  : de wartjesbende was mee naar ‘doe-dag’ op school, daar moesten ze naar jaarlijkse gewoonte een beetje honds met elkaar communiceren zodat de bezoekende leerlingen (het secundair onderwijs komt dan een dagje op bezoek naar de hogeschool) daarover één en ander aan het verstand kon worden gebracht (Kwiebusje-el-portuguès gaat dan niet mee want die is bang in zo’n bende volk).
Ze vinden dat alle 4 prachtig, lopen overal in en uit en laten zich alle aandacht heerlijk welgevallen. Normaal is Sette daar dan zo’n beetje de gangmaakster van alle hondse gesprekken maar veel meer dan een plat liggende Sette (wel met breed kwispelende staart) hebben ze deze keer niet te zien gekregen 😛 .

Maar in ieder geval : de pupjes zijn dus wel al gepré-socialiseerd, haha 😆 .

Gepubliceerd door hovawart5

I'm a dog person and I'm planning to blog on dog stories of my 'pack' of hovawarts.

5 gedachten over “en hierbij verklaar ik….

    1. Die worden steeds maar rozer en groter, haha. Ik zat het deze week nog te vertellen op school en daarbij bleken ze al dermate vormen aan te nemen dat een collega voorstelde ze op te binden als chipolata-worstjes 😆 😆 . Zou bij haar vorige nest wel handig gebleken zijn – tepels als oprolbare tuinslangen : zo hebben de pupjes altijd plaats om te liggen drinken 😆 !

    1. Zo werkt-ie wel : : lol : , maar dan aan elkaar geschreven 😆 .

      Enneuhh, foto’s van chipolata-tepeltjes zal niet werken, want haar gordijn aka vach.t hangt ervoor 😀 .

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: