speurneus Fien

Geboefte van allerlei slag : pas op, jullie dagen zijn geteld! Binnenkort worden jullie opgespoord, achternagezeten, geïdentificeerd en alles wat je verder niet wil door de enige echte ‘speurneus Fien’  😈 !

Fientje is het zusje van Crunch (en dus dochtertje van Sette uit haar eerste nestje) en Fien zit sinds kort op speurles en geniet blijkbaar met volle teugen, te zien aan het verhaal van baasje Tamara.
Dit speurverslag kreeg ik na de eerste les :

‘Zoooo, we zijn weer terug! 2 uur lang buiten geweest en zowel de honden als ik  zijn doodop :smile: .
Het was echt ontzettend leuk en Bowie en Fien vinden het allebei heel erg
leuk :cheer: .
We hebben meerdere simpele dingen gedaan om te kijken hoe de hond reageert en hoe ze op bepaalde manieren reageren en hoe ze dingen oplossen. Een wereld van verschil tussen Bowie en Fien. Bowie denkt heel erg na tijdens een spoor, zoek veel bevestiging, beetje onzeker, vertrouwt in eerste instantie meer op haar zicht dan op haar neus en bij Bowie moeten we erg oppassen dat we niet teveel kleine maniertjes hebben. Voorbeeld: we moeten een voorwerp niet een aantal keren achter een boom leggen, Bowie gaat dan meer op de gewoonte af, dus achter elke boom gaan zoeken, dan dat ze op haar neus afgaat.

Fien is precies het tegenovergestelde. Ze ging alleen maar met haar neus te werk en was heel zelfzeker en ging doeltreffend aan de gang.  Zocht ook geen bevestiging bij mij maar ging haar eigen gang. Toen ze het spoor even kwijt was ging ze uit zichzelf ook meteen weer terug naar een eerder stukje om het spoor weer op te pakken en van daaruit weer verder te gaan.
Bij Fien konden we het meteen al een stuk moeilijker maken waardoor de uitdaging voor haar groot genoeg is.   Ze was heel geconcentreerd :pffff: .
De uitdaging bij Fien is, is dat we het wel moeilijk genoeg maken maar ook weer niet te moeilijk want dan raakt ze geïrriteerd.  Ze vond Fien een ontzettend slim hondje :pffff: .

Die mevrouw (ook Inge genaamd) deed het echt heel erg leuk en bezit, zover ik kan inschatten, genoeg kwaliteiten om het leuk en afwisselend genoeg te maken en echt een leuke manier ergens mee bezig zijn.
Dat vind ik het belangrijkste. Ik hoef mijn honden niet op te leiden tot officiele zoekhond door zeer gerenomeerde trainers. Ik wil op een leuke manier bezig met ze zijn.

Ik heb nu in ieder geval 2 zeer tevreden honden die doodop zijn, Fien kon niet wachten tot we thuis waren en nestelde zich meteen in haar mandje en ze ligt nu in een diepe slaap :I: . ‘

maak plaats, maak plaats, maak plaats want hier komt 'speurneus Fien' 😛 !

Gepubliceerd door hovawart5

I'm a dog person and I'm planning to blog on dog stories of my 'pack' of hovawarts.

Eén opmerking over 'speurneus Fien'

  1. Jaaaa! Fien wordt beroemd, ze staat staat op Inge haar weblog! De poort naar nog meer bekendheid, hoezee!
    Sette maakt gewoon ontzettend knappe kinderen 🙂

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: