Zot Plezantje als oester

Een blooper van vrolijk Plezantje 😃 :
Gisteren, op de hondenschool, een prachtige actie van Plussie van het soort dat je 5000 (of zelfs 50 000) keer zou kunnen overdoen en die toch nooit meer zou lukken – hád er maar een camera op gestaan……

De honden moesten het oefeningetje ‘terug plaats’ doen, en die plaats was in een schelphelft van zo’n blauw plastic schelpe-bad-ding. Plusje is aan de beurt, ze gaat keurig liggen in het badje (is wel een beetje proppen voor haar formaat), ik stap weg en doe dan het standaard riedeltje van ‘zit voor’ – ‘naast’- en dan…….terugsturen 😃 ………..Plussie stuift richting plaatsje en je ziét haar denken ‘gohhhh, pies of keek, dit, ik zie van uuuuren ver waar mijn plaatsje is, kom, laat ik er een keertje een showtje van maken 😃 . Als ze er bijna is neemt ze plots een reuzensprong richting de schelphelft waar ze moet zijn en ploft neer in ‘af’, maar tegelijkertijd raakt de rand van die schelp de rand van zijn collega-helft die er los naast staat : die tweede helft vliegt door het geweld van haar landing in de lucht en landt – je raadt het al – exact boven de eerste helft, bovenop Plezantje dus, alleen haar kopje steekt nog uit haar zelfgemaakte oester.

Haar gezicht was goud waard : ‘Euhhh, was dit de bedoeling, er ging iets niet helemaal volgens plan geloof ik?’
‘Wahahahahahaaa, vrolijke Plussie, we zouden de oefening zo kunnen aanpassen dat het zo moet maar dat lukt je dan vanzelevensdagen niet meer 😃 .'(en uiteraard heb ik daar geen foto van, maar wel een vrolijkePlussiekop)

Gepubliceerd door hovawart5

I'm a dog person and I'm planning to blog on dog stories of my 'pack' of hovawarts.

2 gedachten over “Zot Plezantje als oester

  1. Tof nog iets te vernemen van jou en jouw honden. Honden kunnen soms de zotste dingen of kuren uithalen en er zijn al zoveel kiekjes waar we ons kreupen kunnen mee lachen.
    En in de meeste gevallen heeft de hond er achteraf ook geen hinder of letsel van.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: