en een nieuw ‘familielid’ : Tiestje-de-spanjaard

Als klein pupje gedumpt in een vuilniscontainer samen met zijn twee zusjes en nu met 4 maand een mede-Huppelhoevertje geworden – het kan gelukkig ook in een hondenleven verkeren.
Meer dan 20 jaar had ik hier naast de ‘sjieke rashonden’ ook altijd een ‘dumphond’ : eerst was dat asielherder Flurk, daarna Kwiebus, een portugees zwervertje en nu, 1.5 jaar na de dood van Kwiebje wordt Tiestje zijn opvolger. Als reutje middenin een roedel teven terechtkomen, hoe hard kan je met je gat in de boter vallen zeg 😀  . De meisjes vinden hun nieuw gezamenlijk lief in ieder geval dik oké en dat is ook niet moeilijk want het is een allerliefst, allerbraafst en allergrappigst ventje – wat dat betreft is het helemaal een waardige opvolger van Kwiebus maar ook qua smoeltje is het net een ‘Kwiebus de tweede’. En zelfs het sporadisch opduikende pittige kantje dat Kwiebus had heeft hij ook : als Kwiebje een zeldene keer echt boos werd bogen de dames als een knipmes want ze wisten dat hij dan écht beet, daar konden zij met hun ‘veel geblaat, weinig wol’ niet tegenop.

Een echte reïncarnatie is hij dus, het moest duidelijk zo zijn.

P1140253En zo maken ze er nu dagelijks een triootje van :

Gepubliceerd door hovawart5

I'm a dog person and I'm planning to blog on dog stories of my 'pack' of hovawarts.

8 gedachten over “en een nieuw ‘familielid’ : Tiestje-de-spanjaard

  1. Lekker stoer mee doen met die twee grote meiden.
    Wat een lekker hondje is Tiestje.
    Zou het kunnen zijn dat hij wel ietsje groter wordt dan in zijn vorige leven?

    1. Ja, dat denk ik wel maar veel zal het niet zijn denk ik, het is immers nog steeds een ukkie en hij heeft ook helemaal geen dikkige ‘groeipootjes’. Kwiebus was ook niet écht klein, hij was iets van een 48 geloof ik maar hij was wel vierkant en dat toont dan wat ‘minder hond’.
      Maar Tiestje is inderdaad een heerlijk mannetje, hij vult exáct in wat nu in de roedel past (y) .

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: