Setteke heeft de strijd verloren :-( …..

lege mand en schaapje zonder eigenaar 🙁
schaapje met eigenaar in betere tijden

En ik dus ook 🙁 . Lieve Sette, woeste Sette, zotte Sette, je bent weg en met jou ook weer een stuk van mijn leven 🙁 .

2 Maand geleden werd ze plots erg ziek, vermoedelijk maagkanker zei de echo. In die week heb ik twee keer klaargestaan om afscheid te nemen en twee keer stak ze daar zelf een stokje voor door net op dat moment weer op te fleuren en te willen eten, ze was er dus nog niet klaar mee. Door de medicatie voelde ze zich weer kiplekker, vrat als een bootwerker, speelde, deed gek, genoot – en ik natuurlijk nog harder met haar. Ze was zelfs zó goed dat ik begon te twijfelen aan de diagnose dus nog maar eens een echo genomen : shit, ‘het’ zat er nog steeds, toch echt wel maagkanker. Maar Setteke stoorde zich niet aan dit verdict en ging supervrolijk door…….tot vorige week, toen was het op een morgen plots weer mis : braken, pijn, misselijk 🙁 . Medicatie kon haar wel weer aan het eten krijgen maar vrolijke Sette was weg en deze ochtend was het zover, ze kon niet meer, alleen in haar eeuwig kwispelende staart en haar lieve oogjes zat nog energie, de rest gaf duidelijk aan dat ze de strijd had opgegeven.

En nu moet ik na bijna 12 jaar verder zonder altijd vrolijke Sette en ook in de roedel valt een onvervangbaar gat want voor haar hadden ze allemaal respect, tot haar laatste minuut.

Dag Setteke, Settepetet, Petoetie, Petatje 🙁 🙁 🙁 🙁 …………

 

Gepubliceerd door hovawart5

I'm a dog person and I'm planning to blog on dog stories of my 'pack' of hovawarts.

34 gedachten over “Setteke heeft de strijd verloren :-( …..

 1. Goh, wat jammer, zeg! Echt naar voor je. Wel mooi om te zien wat een hond voor ons allemaal betekent. Ik hoop dat je troost vind in de mooie herinneringen met deze hond. Dank voor het delen van dit bericht. Ik waardeer het zeer. Ik hoop dat mijn stuntelige woorden je ook een beetje kunnen troosten, ondanks dat wij elkaar nooit ontmoet hebben.

  Groeten en heel veel sterkte, Frank Zuijdweg

 2. Hoi Inge,

  wensen je bij deze heel veel sterkte toe bij dit verlies van je speelvogel Setteke.

  zijn voor de eerste keer met onze Conan naar onze woning in de Ardennen gereden, na zijn operatie vorig jaar. We dienden hem wel in de auto te zetten natuurlijk, doch eens daar en terug uit de wagen gezet, was hij een beetje stram, bleef dan wel op zijn poep zitten, doch na een zetje heeft hij weer genoten : daar kan hij wat meer “waken” en weten ze dan ook direct dat we daar zijn ….

  Mvg

  Patrick

 3. heel veel sterkte Inge, soms is het verbazend dat je nog een hart over hebt als er elke keer zulke gaten in geslagen worden 🙁

  dag mooie Sette…..

 4. Inge, heel veel sterkte in deze moeilijke tijd…!!!
  Hartverwarmende tekst over hoe Sette een plaats had in jullie leven… Probeer je sterk te houden aan de mooie herinneringen.
  Ik hoop dat ik ook zoveel jaren mag genieten van Mundo’s enthousiaste aanwezigheid…

  groetjes
  Roos & Mundo natuurlijk

 5. Hay Inge,

  Je tekst is erg mooi mááár dat neemt niet je verdriet weg van Sette.
  Heel veel sterkte!
  Tinah, en een knuffel van Sette’s kleindochter Masika.

 6. Joh, Inge ! Spijt van dit te moeten lezen 🙁

  Hoe kan ik me inbeelden dat je tot het laatste aan elk sprankeltje hoop op beterschap gehoopt had. Afscheid nemen is zo hard als je ze zo graag ziet.
  Jammer genoeg staat elk van ons ooit voor die verscheurende keuze … ook wij : Bodan houdt zich redelijk goed met zijn METACAM.

  Dit weekend mocht hij zijn 13-e verjaardag met ons meevieren : zijn achtertrein wil niet altijd meer volledig mee, hij durft al eens incontinentie problemen te hebben, en hij mag absoluut geen extra stress of druk ondergaan – soms voor hem lastig en voor ons ook omdat we hem willen ontzien – maar we nemen het er allemaal met veel plezier bij…

  Sette verdient haar plaats als nieuwe ster in ons firmament en hoe je het draait of keert : voor elke dierenliefhebber geldt : ons hart is groot genoeg om meer dan 1000 keer breken en de mooie herinneringen aan Sette te blijven koesteren.

  1. Bedankt, Ann en Nic – maar natuurlijk ben ik erg blij om te lezen dat Bodan toch ook weer verjaard is <3 . Ik dacht het uiteraard wel, ging er wel van uit dat ik iets zou gehoord hebben als het fout was gegaan. Zijn zus laat ook al eens een drolletje vallen waar ze niet vanaf weet en is aandoenlijk 'debielig', het wordt nog een echt schatje door de ouderdom.

 7. Ai…Inge dit doet pijn…
  Weeral leren leven met het gemis van een pracht van een mooie hond.
  Fijn dat je zo’n mooie foto’s van haar hebt.
  We leven ontzettend met je mee.
  Patrick&Aldona

  Verstuurd vanaf mijn iPad

 8. Lieve Inge,
  Wat moet het verlies van jouw Sette pijnlijk zijn! Ik wens jou heel veel sterkte en kracht toe! En mooie, lieve, zotte, woeste Sette: Het ga je goed aan De Overkant…
  Veel liefs, Tinie

 9. Dag Inge,
  Gisterenavond hebben we pas het nieuws gelezen. We konden het haast niet geloven. Toch zijn we blij dat we Sette hebben mogen leren kennen op onze eerste ontmoeting. Zo mooie en lieve hond. We leven/voelen met je mee Inge.
  Zeer veel sterkte van ons allemaal en een dikke knuffel en poot van Taicko!

  Vele groetjes

  1. Bedankt, Kelly. En ja, mooi en lief was ze zeer zeker, ik hoop dat haar kleinzoon op allebei die punten op haar lijkt maar zo te zien is hij al zeer goed op weg.
   Als je nog eens fotootjes hebt stuur maar door hoor, ik ben erg benieuwd naar ‘mijn keppeke’.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: