een bodemloos vat

Dat is Relax voor het ogenblik. Ze vreet en vreet en vreet en…daarna vreet ze nog een beetje voor de honger die komen gaat.
Gelukkig stroomt alles wat ik er vooraan ingooi aan de onderkant weer uit in de vorm van roombeekjes, de pupperts groeien dus nog steeds als kleine kooltjes. Zo heeft Dubbelflup zelfs al een tweede bijnaam ‘Rollie de rolmops’ en Julietteke is AKA ‘Wallie de walrus’ 😆 .

Ook als Relax begint te drinken stopt ze niet voor ze een litertje of wat naar binnen heeft gekipt, ik wacht telkens op het moment dat haar maag het eens begeeft maar die houdt dapper stand, gelukkig.

De pupjes bijvoeden moet ik dus nog niet doen, wel ben ik om de drie uur van dienst als Relax gaat zogen want als je geen 13 tepels hebt kan je geen 13 pups tegelijkertijd te drinken geven natuurlijk. De eerste week lukte dat allemaal nog wel want toen lag er vaak een deel te slapen terwijl de rest dronk maar nu zijn ze natuurlijk al wat meer bij de pinken (ik geloof dat ze stilaan ook wat beginnen te horen) en schieten meteen allemaal in de startblokken van zodra Relax verschijnt.
Ik moet dus fungeren als buitenwipper : de drie of vier ‘dikste’ (niet de zwaarste maar wel die met het bolste buikje – die de vorige keren het meeste hebben gedronken dus) worden eerst vakkundig verwijderd, dan mag de rest in alle ‘rust’ loosgaan en terwijl de melkkraan breed openstaat en ze allemaal al goed hebben gedronken pluk ik er weer een aantal af en vervang die door de gebanden :mrgreen: .

En daarna moet ik weer helpen om  luiers te verschonen = blaasjes leegmaken en kontjes afvegen want hoewel Relax dit héél gedreven doet sla je er natuurlijk makkelijk eentje over in zo’n hoop.

Kortom : ik zit met een licht slaapdeficit 😈 .

zie ze glunderen, de trotse moeder 😀

Gepubliceerd door hovawart5

I'm a dog person and I'm planning to blog on dog stories of my 'pack' of hovawarts.

7 gedachten over “een bodemloos vat

 1. Ohhh wat kijkt ze inderdaad TROTS!! En zie haar ook helemaal glunderen!! Lieve Relax, wat een gave mama is het toch!

  Puppen zie ik ook groeien ja! Hulde Inge voor je goeie zorgen en HULDE aan Relax voor haar moederschap!!

  Geef je haar weer een dikke knuffel van me?

  Groetjes!!
  Patricia.

 2. Wat een mooi verhaal weer! Wat goed dat ze alle pups zelf kan voeden!
  Hebben ze allemaal al bijnamen? Of ben je die nog aan het verzinnen?

  Succes met het slaapgebrek!

  Groetjes, Suzanne

 3. Wat geniet ik van je verhalen Inge en als ik die foto’s zie denk ik aan bijna
  9jr terug toen Mara haar pups kreeg 6 stuks en geen slopeloze nachten!
  Hoop dat je de slaap snel kan inhalen!

  Groetjes en knuffels aan t beestenspul

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: