ai, oei en oef…

Ai, oei : Relaxje was ziek.

Oef : ze is gelúkkig alweer beter!

Alles liep op rolletjes – tot woensdag. Relax ging wat meer buiten de kist liggen maar dat vond ik nog niet verdacht, het is ook alleen in het prille begin dat moeders constant aan de puppen geplakt ligt. Maar ‘s avonds bleek dat er jammer genoeg ook nog een andere reden was : ze was kotsmisselijk, letterlijk. Ik had in de loop van de dag wel al gemerkt dat ze met steeds minder enthousiasme aan een portie voer begon maar ‘s avonds was het echt goed mis : alles kwam eruit, ook
water 🙁 .
Ik heb onmiddellijk het zekere voor het onzekere genomen en haar behandeld voor een maagdarminfectie en tegen de misselijkheid, ik zag al meer dan (paniek)sterretjes bij de idee aan 13 puppen met een teef zonder melk 🙁 ….

Die avond en nacht had ze inderdaad weinig melk, ik hoorde geen melkkraantjes meer lopen (hoor je goed aan het ‘uh-uh-uh-uhh’ van de pupjes) maar gelukkig lag brave ziel Relax wel de hele nacht bij de puppen zodat alle beschikbare druppeltjes melk netjes over alle puppen konden worden verdeeld.
Donderdagochtend wilde ze eerst nog niks eten (oeiii, ramp!! zonder eten immers nog steeds geen melk) maar toen er nog restjes in Kwiebus’ eetbak lagen wilde ze die wel stelen en wilde daarna toch nog een paar hapjes.

Toen ik ‘s middags thuiskwam van school had ze wel weer een beetje gebraakt maar zag er verder beter uit en…….wilde gelukkig weer wat eten. Tegen ‘s avonds had ze bijna haar normale eetlust terug en ging de melkkraan gelukkig ook weer helemaal open : oef, oef, oeffff!!
De pupjes hebben er waarschijnlijk ook wel iets van meegekregen want die hebben ook nogal platte mest (eufemistisch uitgedrukt). Ze hebben gelukkig nog steeds een prima eetlust maar ze slagen er natuurlijk wel in om pas ververste dekentjes decoratief te beplamuren.

Ondertussen gelukkig weer goed gevulde puppybuikjes en vandaag zijn ze alweer een week – ik tel de dagen af tot ze stilletjesaan aan de puppymelk kunnen vóór Relax levend wordt opgevreten door ‘het dertienkoppige huppelhoevemonster’ . Volgende week wordt wat dat betreft de moeilijkste week : nog niet zelfstandig kunnen eten/drinken maar wel al krijsend door de werpkist kunnen vliegen (vliegen kun je ook kruipend vinden hovawartpupjes) van zodra ze nog maar vermoeden dat moeder in de buurt is, dat wordt nog wat……..

kijk, we hebben alweer dikke buikjes 🙂
en hier waren we net ververst maar dat was veel te mooi, daar hebben we vlug korte metten mee gemaakt 😈

Gepubliceerd door hovawart5

I'm a dog person and I'm planning to blog on dog stories of my 'pack' of hovawarts.

9 gedachten over “ai, oei en oef…

 1. Wat kan je het toch heerlijk vertellen 🙂

  Maar wat een schrik dat Relaxje ziek was, POEH!! SUPER om te vernemen dat ze weer is opgenapt, wil je haar een grote en dikke knuffel geven? Wat een lieve mama is het toch!!

  Groetjes,
  Patricia.

 2. Tjee Inge dat was zeker even schrikken voor je maar gelukkig heb je alle kennis bij de hand [ Vet.]. Sterkte met Relaxje en wat liggen de pups er lekker bij. Groetjes

 3. Wat kun je heerlijk beeldend vertellen Vooral dat plamuren!!! Kloddertje hier kloddertje daar …….Geweldig dat Relax is opgeknapt En weer in haar ritme komt Een goed moedertje En sterke pups!!!Verheug me op verdere berichtjes Ineke

 4. Dat zal een flink pak van je hart zijn dat het nu weer beter gaat met Relax en daardoor ook meteen met haar 13 monstertjes. Geef ze ze allemaal maar een dikke kus van zus/ tante Fien en Suus

 5. Wat zijn we blij en opgelucht dat alles terug goed gaat met Relax. We volgen de verhalen op de voet. Het is toch een leuke bende hé al die pups zo gestapeld 😉
  vele groetjes Kelly, Christine en Marnix

 6. gelukkig is Relax in goede handen & een plichtsgetrouwe mama… Veel succes daar, je hebt ongetwijfeld meer dan een full-time job bij 😉

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: