en dan : de geboorte!!

En daar waren ze dan : 13 kersverse huppelhoevepupjes 😀 !!

Vrijdagochtend om 6.00u (Relax sliep al op mijn kamer) begon ze te hijgen en eventjes nadien kwam ze me met haar neus zachtjes aanporren : ‘baasje, helppp, ik moet naar buiten, vlugvluggg!!’.
Dat was het begin dus : de darmen moesten leeg. Vanaf dan stond alles hier in de Relaxmodus (niet echt letterlijk, nee 😆 ) want Het Zou Gaan Gebeuren.

De volgende uren waren vooral voor Relax vermoeiend en pijnlijk en lastig, voor mij waren ze vooral zenuwslopend, je weet niet hoe je die tijd nuttig moet invullen.

En dan om 18.30u begon het echte werk, na amper een kwartiertje persen was de eerste pup daar, een black and tan reutje. Vanaf dan werd het saai want zowat om het half uur kwam er weer….een black and tan reutje en weer black and tan reutje en weer black and tan reutje enz. enz. . Twee blondjes doorkruisten die reeks, ook één teefje, oefff, had ik voor mezelf toch al één teefje.
Maar ze werd maar niet dunner, hoeveel er ook uitkwamen, wel was er gelukkig ook nog één black and tan teefje uitgerold.

Rond drie uur ‘s nachts werd de actie dan stilaan afgeblazen : de eindstand was 11 puppen, Relax leek leeg, even buiten gaan plassen, dan ik snel de werpkist verschonen en mevrouw met kroost konden gaan rusten.
Ik theorethisch ook maar met een kersverse moeder-met-kroost naast je lukt dat niet zo vreselijk goed.

“s Morgens zag alles er prima uit, ging ik even alles checken voor ik de ‘puppenmensen’ belde over wat er wel en niet was. Eerste pup : een black and tan teef – OK. Volgende black and tan pup : weer een teef….huhhh??? Ik had me duidelijk vergist en ergens een ‘pietje’ bij verzonnen, kan gebeuren in de chaos en vermoeidheid.
Volgende black and tan pup…. wéér een teefje – HUHHHHH??????!! Toen begon ik meer dan achter mijn oor te krabben en ging de puppen tellen 1, 2, 3….7, 8…10, 11………………………twaalf, dertien 😯 !!!!!!!!?

Wanneer die geboren zijn, géén idee. Terwijl ik even naar het WC ging of de andere honden binnen haalde? Of nadat ik de werpkist verschoond had en in bed lag? Het blijft een mysterie waar alleen Relax het antwoord op weet maar ze zal het ons niet vertellen, in ieder
geval : HET ZIJN ER DUS DERTIEN 😀 😀 😀 !!

nummertje twee : Hi Folks!
dit is het eindresultaat, netjes gestapeld 🙂
hahaha, mijn mamma had je goed liggen hé?

En nog meer foto’s vind je hier.

Gepubliceerd door hovawart5

I'm a dog person and I'm planning to blog on dog stories of my 'pack' of hovawarts.

5 gedachten over “en dan : de geboorte!!

  1. Ohhh wat geweldig!! Ontzettend gefeliciteerd!! Mama ligt er heerlijk bij met haar kroost 🙂 EN BOY wel DERTIEN stuks!! WOW!!!

    Heel veel geniet plezier de komende tijd!! Hou je blog in de gaten, wat een lol ga je hebben met al die lieve Hovawartjes!!

    Lieve groetjes,
    Patricia.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: