Relaxje is een trainingsbeestje

Letterlijk en figuurlijk :mrgreen: .

Ikzelf ben niet zo van het trainen – tenminste, ik ben niet iemand die er waarde aan hecht de puntjes op de i te zetten en al helemaal niet om wedstrijden te lopen maar ik ben wél zowat verslaafd aan het wegwijs maken van jonge
pups 😀 . Komt goed uit deze keer want Relax zou als het moet op haar hoofd staan gevolgd door een driedubbele flikflak om een snoepje te verdienen dus dat misbruiken we natuurlijk om verder aan de weg te timmeren 😆 .
Helemaal eerlijk is het echter niet als ik het nu zo neerzet want het zijn echt niet de snoepjes alleen die haar zo stralend laten ‘werken’, het zit ook in haar, de nieuwsgierigheid om nieuwe dingen te doen en de wil om te willen begrijpen en goed uit te voeren wat er gevraagd wordt.

Dat vraagt om een paar filmpjes natuurlijk want ik kan hier wel veel zeggen, maar of ‘Laxje het voor haar 5,5 maand goed doet moet je maar zelf beoordelen :

‘Dom, dom baasje, doe ik zo mijn best, sta jij achter die bank 🙄 .
Opnieuw dan maar…’

‘Goedzo baas, je leert het nog!

En dan gaan we nu verder met een oefeningetje ‘volgen’ – wel opletten dat je niet in beeld gaat lopen zodat de mensen mij niet meer zien hè, baas? ‘

‘Tsssss, en nu nog eens maar dan zonder zelf in de knoop te raken baas 😛 ‘

Gepubliceerd door hovawart5

I'm a dog person and I'm planning to blog on dog stories of my 'pack' of hovawarts.

13 gedachten over “Relaxje is een trainingsbeestje

 1. Haha dat doet ze mooi!!
  Nu nog die driedubbele flikflak filmen, want die zie ik graag ook eens.

  Ze is ongelofelijk enthousiast op het apporteren.
  En dat volgen gaat ook mooi.
  Laxje, je moet je baasje nog wel vertellen dat een vestje met normale zakken waar het snoepje zo uitgetoverd kan worden toch wel handig is. 😆

  1. Haha, ja, die driedubbele flikflak doen we nog wel een keer in een ander filmpje 😆 😆 😆 .

   Niet te begrijpen als je nu haar enthousiasme op het apport ziet dat ze er in het begin compleet niks van begreep en ook niks van bakte hè? Dat is overduidelijk verleden tijd, maar toch wil dat nog absoluut niet zeggen dat ze apporteert als spelletje – neuhhhh, geen denken aan, ga zelf maar halen, dat balletje/stokje/speeltje 🙄 :mrgreen: .

   En het gebrek aan goede snoepjeszakken maakt haar alleen maar enthousiaster, iets waar je moet op wachten smaakt nog lekkerder 😀 !

 2. Natuurlijk doet ze dat niet als spelletje ……..
  Ze is een Werkhond met een grote W 😆

  Ik zie niet veel hondjes van 5,5 maand die even mooi een apporteerblok gaan halen 😀

  1. Dat laatste, daarin geeft Relaxje je helemaal gelijk 😀 .

   Maar een Werkhond met een grote W daar moet ze nog even over peinzen 😛 .

 3. He, he, éindelijk weer eens een update op je weblog!
  Het plezier straalt van jullie beide af en wat doet ze het toch allemaal keurig netjes met haar 5,5 maand. Suusje en ik moeten nóg harder oefenen, zie ik alweer…. 🙂

  1. Ja, weblog begon een beetje bestoft te raken hè 😳 …
   Komt door school, het is gewoon té druk momenteel en alles wat ik daarnaast nog ‘moet’ doen is er even teveel aan.
   Behalve trainen met Relaxje, zoals je ziet 😀 .

  1. Ja, ik vind ook dat ze ronduit prachtig beweegt (erg hè om dat zelf te zeggen, maar ja, jíj zei het eerst 😆 ), dat deed ze van in het begin al en dat kan alleen nog maar beter worden.

   Ik moet toegeven dat ze me over de gehele lijn niet verschrikkelijk erg tegenvalt 😆 😆 😆 .

 4. hoi Inge, wat leuk om te zien hoe heerlijk Relaxje het vind om voor jou te werken ! ‘t is ook beslist een zeer mooie hond aan ‘t worden !
  Wijzelf zijn met ons Pyrenese juffrouw niet aan hondeschool toegekomen… ‘t is een fantastische hond, maar wel degelijk een èchte Pyr : heel eigenwijs, zelfstandig, maar toch heel aanhankelijk (vooral voor Daniël dus) en enórm speels en actief… Ze speelt wat af hoor met Cayucatan ! Die gaat hem dikwijls helemaal achteraan in de tuin leggen om ‘s even van haar verlost te zijn. Maar dan weet ze zichzelf wel te amuseren : ze graaft putten, en geen kleintjes…(Dàt was dus één aspect waar we niet van af wisten.)
  Het is euh.. niet echt een hond om gehoorzaamheid mee te doen :o))))) Maar we zijn echt dol op haar, we zouden ze niet meer kunnen missen en zo hoort het ook.

  Nog heel veel plezier verder met je roedel en natuurlijk met Relaxje op school (Filos ?)

  groetjes
  Hilde

  1. Haaaa, je leeft toch nog 😀 !
   Ja, ik had het al lichtjes opgemerkt dat er nog niks van ‘hondenscholen’ gekomen was, spijtig, we hadden anders weer eens regelmatig kunnen bijkletsen!

   Ja, ‘Laxje vindt oefeningetjes heel leuk, snoepjes wegtrainen wordt nog een ander verhaal vrees ik 😆 .

   Zeg maar tegen Cayucatan dat het ergste nog moet komen – Crunch kan Relax hier ook al heel regelmatig achter het behang plakken, als ze het dan ook een keer zou doen zou het misschien duidelijker zijn maar nee, ze laat compleet de vloer met zich aanvegen, die duts.

   Tijd dat je nog eens wat fotootjes stuurt van ‘uw witje’!

 5. Ja, *bloos, bloos* Ik beken schuld. ‘t Is lang geleden dat ik nog iets van mij liet horen. Maar de tijd vliegt gewoon voorbij (al is dat voor iedereen wel zo, ‘t is geen excuus)
  Ik werk nu alweer een aantal maanden 4/5de ipv halftijds, en de combinatie werk/thuis met 4 honden is druk genoeg.

  ‘t is verschrikkelijk hoe Cayucatan zich ook laat doen van dat wit spook ! Ze mag dus echt àlles. En dat blijft maar duren. Wij hadden gedacht dat dat wel ging veranderen, maar ondertussen is ze toch al 7 1/2 maand en hij snauwt zelfs nog niet eens naar haar. Wel is hij erg beschermend tegenover andere honden (vooral reuen) Als hij op wandel is met ‘zijn harem’ dan moeten andere honden uitkijken, dan is hij ineens wel ‘macho’.

  We komen wel ‘s kijken op een zondagochtend naar jouw fenomenaal toekomstig wedstrijdhondje, en dan brengen we Gipsy eens mee.

  Ik zal ook een aantal foto’s doorsturen. Ze is niet echt lelijk, maar ze kan zich zooooooooooooo vuil maken, echt niet te doen. We hebben nog geen enkele pup gehad die we zo dikwijls moesten afspoelen hihihi.

  groetjes !
  Hilde

 6. Knap hoor! Maarreh, doet ze het voor het snoepje in jouw hand, of voor jou…. ik denk persoonlijk dat het beter is te leren volgen ZONDER snoepje in je hand en bvb de clicker te gebruiken om aan te geven dat ze goed bezig is…

  click > snoepje
  click > snoepje

  Succes!!!

  1. Dat ik (in het eerste filmpje) een snoepje in mijn hand heb is eigenlijk toevallig want dat doe ik sinds haar prille puppietijd allang niet meer – ik was waarschijnlijk even verstrooid omdat er zou gefilmd worden, mijn hersenen kunnen nooit meer dan 1 ding tegelijk aan 😆 .
   Op het tweede filmpje kan je duidelijk zien dat ik het snoepje pas uit mijn zak haal ná einde oefening en het volgen ging evengoed, zal dus wel niet voor het snoepje zijn dat ze volgt dan 😛 .

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: